Hoppa till innehåll

Hej Saba!

SABA Skincare är en svenskt hudvårdsleverantör och vänder sig till privatpersoner. Bolaget startades 2019. De tog fram en ny serie av hudvårdsprodukter som skulle underlätta arbetet för hudterapeuter och gör det lättare för kunden att sköta huden själv hemma. Resten är historia. Idag är SABA Skincare representerad i totalt 32 städer samt 2 städer utomlands. I Sverige är de 3 anställda med sin bas i Stockholm.

Val av e-handelsleverantör
E-handeln för den svenska marknaden startade 2019. Sofia letade runt på marknaden för att hitta en webbshop som passade SABA Skincare. Valet stod och vägde mellan tre leverantörer och efter en närmare kontakt med de tre leverantörerna föll valet för Aploria.  Enligt Saba var ett av skälen till varför valet föll för Aploria att hon fick bra kontakt med supporten och fick snabbt hjälp med de frågor hon hade. Hon började att skapa en provbutik som hon testade gratis i 45 dagar. Saba fortsätter; e-handelsplattformen är lätt att navigera och använda vilket också spelade en stor roll i valet av e-handelsplattform.

E-handeln som försäljningskanal
SABA Skincare har idag två webbutiker, en B2B som vänder sig mot hudterapeuter och en B2C som vänder sig till slutkonsumenten. Utan att kanibalisera på varandras områden är målet att istället komplettera varandra och öka försäljningen genom att sprida varumärket och igenkänningsfaktorn som i slutändan ger en win-win. Hudterapeuterna har unika konton till webbutiken som de använder när de lägger sin beställning. På så vis kan man enkelt följa historiken och följa upp vilka produkter som är mest efterfrågade på de olika salongerna. Saba, förklarar att hon tycker om att Aplorias e-handel är responsiv och att hon enkelt kan gå in och administrera orders även när hon inte är på kontoret.  Hon gillar att hon själv kan skapa nya konton till kunderna och att processerna i Aploria är enkla.

Framtiden
Det som ligger närmast i framtiden är ett nytt utseende på produkterna.  Det är en spännande förändring som också medför extra arbete såsom att lägga upp nya bilder och nya namn, samt plocka bort utgående produkter. Senaste året har e-handeln exploderat och Saba säger att hon märker det finns ett mycket större sug online och i e-handeln än tidigare. E-handeln har därför blivit en alltmer viktigare kanal för SABA Skincare, både i försäljningssyfte och för kundrelationerna.

FAKTA:
Intervjuad: Saba Nasir, ansvarig för marknad, produkter och utbildning
Kund sedan 2019
Butiksstorlek: PREMIUM
Webbshop: sabaskincare.se

Vi ringer dig inom 60 sekunder!

Vi är redo för att hjälpa dig.