Hoppa till innehåll

Varför är SSL så viktigt?

Att inte ha ett SSL-certifikat 2020 är dyrt. Varför? Om du inte har SSL aktiverat på din webbplats blir det svårare för potentiella kunder att upptäcka din existens och de som hittar din webbplats kan vara rädda för att ge handla något ifrån dig.

När vi gör ett onlineköp, sker kommunikation mellan din webbläsare och onlinebutiken. När vi till exempel anger vårt kreditkortsnummer i vår webbläsare delar vår webbläsare numret med webbutiken. När butiken har tagit emot betalningen ber den din webbläsare att meddela att ditt köp lyckades.

En sak att tänka på om den information som delas mellan vår webbläsare och butikens server är att informationen gör flera stopp under transitering. SSL tillhandahåller kryptering av kommunikationen för att säkerställa att vårt kreditkort inte visas förrän det når slutdestinationen för butikens server.

För att bättre förstå hur kryptering fungerar, tänk på hur våra inköp levereras. Om du någonsin har spårat leveransstatusen för ett onlineköp, skulle du ha sett att din beställning gjorde flera stopp innan du kom till ditt hem. Om säljaren inte packade ditt köp ordentligt skulle det vara lätt för människor att se vad du köpte.

SSL är ett viktigt verktyg för att förhindra skurkar från att fånga upp känslig information som lösenord och kreditkortsnummer som delas mellan klienten och webbservern.

Varför är ett SSL-certifikat ett måste 2020?

De säkerhetsfördelar du får med att ha ett SSL-certifikat på din webbplats är tillräckliga för att göra det till ett måste för alla webbplatser. Men för att uppmuntra alla att skydda sina webbplatsbesökare har webbläsare och sökmotorer skapat negativa incitament för att uppmuntra alla att använda SSL. I det här avsnittet kommer vi att täcka de dyra konsekvenserna av att inte aktivera SSL på din webbplats.

1. Att inte ha SSL aktiverat kommer att skada din SEO-ranking

Sökmotoroptimering eller SEO är processen för att optimera din webbplats för att upptäckas organiskt genom sökmotors resultatsidor. Fördelen med SEO är att det är ett utmärkt sätt för dig att öka den organiska och obetalda trafiken till din webbplats. Om du säljer en brödbakningskurs vill du att din webbplats ska vara på första sidan med resultat för någon som söker på Google.

Utan SSL aktiverat på din webbplats kommer sökmotorer att straffa dig och nedgradera dina rankningar (pagerank). En av mätningarna som Google använder för att rangordna webbplatser i sina sökresultat är pålitlighet. Det är Googles bästa att inte skicka sina användare till osäkra webbplatser, så tillförlitlighet vägs kraftigt i deras rankningsalgoritm. Med SSL som tillför så mycket säkerhet är det en viktig del av hur Google gör en webbplats pålitlig.

Att flytta din webbplats från HTTP till HTTPS genom att lägga till ett SSL-certifikat är en av de enklaste metoderna för att öka din webbplats sökmotoroptimering.

2. Webbläsare markerar webbplatser som inte är SSL som inte säkra

Ett annat sätt att inte ha SSL aktiverat kostar dig är att din besökares webbläsare varnar dem för att din webbplats inte är säker. Som vi nämnde tidigare, efter att du har installerat ett SSL-certifikat på din webbplats, kommer webbplatsens URL att ändras från http://dinwebsite.com till https://yourwebsite.com. Chrome markerar till exempel HTTPS-krypterade webbsidor som säkra med ett låst hänglås. Alternativt ersätter Chrome det låsta hänglåset för alla HTTP-icke-krypterade webbsidor med texten Inte säker.

http_varning

Jag kan garantera att jag inte kommer handla på webbplatser som är markerade som osäkra av min webbläsare, och jag är inte ensam om det. Enligt en undersökning av GlobalSign undviker 85% av online-shoppare webbplatser utan säkerhet. Tänk på att det är viktigt att alla dina webbplatser använder HTTPS år 2020 och inte bara dina inloggnings- och utcheckningssidor. En potentiell kund kanske inte når en säker kassa om butikssidorna är markerade som Inte säkra av sin webbläsare.

3. Du kan förlora potentiella kunder

Att skydda dina kunder är den viktigaste anledningen till att aktivera SSL på din webbplats. Det minsta du kan göra att belöna din kunds förtroendet är genom att skydda dem med krypteringskraften.

Om en hackare kan stjäla dina kunders kreditkortsuppgifter på grund av brist på kryptering på din webbplats kommer du inte bara att förlora deras förtroende, men du kommer att förlora något av deras framtida verksamhet.

Vi ringer dig inom 60 sekunder!

Vi är redo för att hjälpa dig.